Friday, 22 July 2011

MAKE UP- KEHEBATAN BB CREAM

rasenya ramai dah tau pasal BB cream kan...BB cream di popularkan di korea.. :) dan kebanyakkan artis korea pakai BB cream..id juga disebut  sebagai‘krim ajaib’ kerana kemampuannya untuk memperbaiki kulit dan membuat make up menjadi lebih mudah. Perbezaan antara BB Cream dengan, foundation BB Cream ni kosmetik yang boleh  merawat kulit. kira two in one la.. :) 

antara keajaibannya ialah.....
  • 1) Keajaiban pertama adalah sebagai essential krim, menutrisi kulit, mengencangkan dan     menghaluskan kulit sehingga tampak selembut sutra.
  • 2) Kedua sebagai tabir suria, dengan SPF-15 yang melindungi kulit daripada sinar UV yang dapat menyebabkan bintik hitam di wajah.
  • 3) Ketiga sebagai bedak asas, membantu memperbaiki masalah kulit dan melindungi wajah daripada bahan bahan kimia berbahaya produk make up lain.
  • 4) Dan keajaiban terakhir adalah sebagai foundation yang membuat make up tampak sempurna dan wajah tidak berminyak sepanjang hari.



Kebaikan BB CREAM dalam sekali pakai
Menutup jerawat, pori-pori, noda-noda, garis halus dan warna yang tidak sekata TANPA menyumbat pori-pori dan merosak kulit wajah. Pastinya, BB Cream menjadikan kondisi kulit lebih baik dan menjadikannya lebih sihat.

Kebaikan BB CREAM dalam 1 bulan
Kulit terasa lebih halus dan lebih sihat serta bercahaya di mana setiap kali kita menggunakannya BB cream bekerja sebagai lapisan yang melindungi serta berfungsi sebagai oil control dan juga memberikan moisturizer (pelembab) sehingga kulit menjadi sangat sihat.


Selain itu, BB Cream memiliki fungsi untuk melawan sinar Ultra Violet dan pencemaran udara yang merosakkan lingkungan sehingga menjadikan kulit tetap sihat. Kandungan dalam BB Cream yang alami seperti Hazel, Aloe dan Caviar extract membantu regenerasi kulit dan mengecilkan pori-pori di mana dalam satu bulan kita akan merasa kulit semakin lembut dan menjadikan kulit kelihatan memukau.
 
 ni koleksi BB cream yang maz pernah cuba.. maybelline tu..maz xberapa suka,,sebab buat muka nampak putih sgt.. tapi yg etude house dgn silky girl ni terbaik :) maz rase xde la cantik sgt bila pakai ni..tapi bila lama-lama pakai mmg texture wajah semakin baik..jerawat still ade lagik..huhu..cuma berkurang :) selamat mencuba :)

ni gambar bila dah 5jam pakai BBcream..xde la nmpk pakai make up sgt.. sebab sy xsuka menonjol...tp ok lah tutup cela sikit.. :)
selamat mencuba :)
ni muka

No comments:

Post a Comment